Kuchnia molekularna. Warsztaty naukowe dla dzieci 5-13 lat

Miejski Dom Kultury w Łaziskach Górnych zaprasza dzieci w wieku 5–13 lat na warsztaty z cyklu „NAUKOWE EKSPERYMENTY” prowadzone przez wykwalifikowaną kadrę z Uniwersytetu Rozwoju w Chorzowie.

Jeżeli interesuje Cię otaczający nas świat i prawa nim rządzące…
Jeśli uwielbiasz eksperymentować i samodzielnie wykonywać naukowe doświadczenia…
A może myślisz, że przyroda, fizyka i chemia są nudne?
Przyjdź do nas koniecznie!

Kuchnia molekularna, 15 marca, godz. 17:00-17:45

Odpłatność za warsztaty 40 zł.

Zapisy w MDK, nr tel. 32 224 10 33. Ilość miejsc ograniczona!

Jak połączyć naukę z warsztatami kulinarnymi?
Pomocą w tym niełatwym zadaniu służy kuchnia molekularna! Te warsztaty to połączenie natury z nauką, podczas których dzieci poznają ciekawe właściwości suchego lodu, agaru, lecytyny i innych tajemnych składników.
Podczas warsztatów z niezwykłych substancji stworzymy wspólnie pyszne i zdrowe przekąski, takie jak owocowy kawior, niebieski makaron czy najszybsze lody świata!
Kuchnia molekularna to wbrew pozorom nie jest „sama chemia”, lecz w 100% naturalne składniki, które łączone w nietypowy sposób dają zaskakujące efekty!

Świetna zabawa to podstawa naszych warsztatów. Przy okazji dzieci nabywają nowych umiejętności związanych z motoryką małą i dużą, a także nabywają wiedzy w zakresie eksperymentów. Wszystko to odbywa się w przyjaznej atmosferze. Warsztaty dla dzieci przygotowane są przez kompetentną kadrę, której celem jest zapewnienie bezpieczeństwa wszystkim małym uczestnikom.

Zajęcia przeznaczone są zarówno dla chłopców i dziewczynek. Najważniejsze podczas wyboru warsztatów dla dzieci są ich indywidualne zainteresowania. Z doświadczenia wiemy, że to właśnie wtedy warsztaty sprawiają dzieciom najwięcej radości. Wtedy też najwięcej się uczą!